Kreditkort

KreditkortVälkommen till söklån.nu! - Jämför Sveriges bästa kreditkort - Helt Kostnadsfritt

Kategorier

Fördelar med att handla med rätt kreditkort!


Spara pengar!

Var försäkrad om något oförutsett händer

Samla bonuspoäng när du handar

Shoppa billigare utomlands

Handla tryggt & säkert!

Få mer koll på dina köp!


Jämför Kreditkort


Populära kort just nu

American Express kreditkort
American Express ® Gold Card

Årsavgift: 0 kr 1.500 kr

Kredit: 12.000 - 1.000.000 kr

Årsränta: 44 dagar räntefritt, sedan 15,99 %

Förtur till konserter & evenemang- biljetter året runt

Bonuspoäng på allt du handlar!

4 gratis Priority Pass till över 1000 flygplatslounger per år

Hög årsavgift

Coop mer kreditkort
Coop mer

Årsavgift: 0 kr 348 kr

Kredit: Upp till 100.000 kr

Årsränta: 54 dagar räntefritt, sedan 15,45 %

Inget valupåslag utomlands

Inga uttagsavgifter i Sverige eller utlandet

1 poäng när du handlar hos coop, 0.5 poäng när du handlar utanför coop

Bonus kan bara användas hos coop & partners

Marginalen Guldkortet
Marginalen Gold

Årsavgift: 0 kr 195 kr

Kredit: 15.000 - 100.000 kr

Årsränta: 50 dagar räntefritt, sedan 16,9 %

Prisgaranti - Få tillbaka mellanskillanden om du handlar & hittar bättre pris någon annanstans upp till 2.000 kr

Två betalningsfria månader per år

Gör fem köp inom 30 dagar och få tillbaka 200 kr

1,65 % valutaväxling utomlands

Ikano bank kreditkort
Ikano Kort

Kredit: 0 kr

Kredit: 1.000 - 60.000 kr

Årsränta: 55 dagar räntefritt, sedan 13,20 %

Ingen årsavgift

Gratis reseförsäkring

Restaurangrabatt året runt

Aviagift 25 kr / månad

Supreme card gold
Supreme Card Gold

Årsavgift: 195 kr

Kredit: Upp till 50.000 kr

Årsränta: 60 dagar räntefritt, sedan 12,36 %

Samla bonuspoäng på allt du handlar!

30.000 bonuspoäng när du ansöker om nytt kort!

Möjlighet att betala med mobilen när du shoppar

Bonusen kan endast användas i supremes egna (men breda) poängshop

Easyliving kreditkort
Easyliving

Årsavgift: 195 kr

Kredit: Upp till 100.000 kr

Årsränta: 56 dagar räntefritt, sedan 13,95 %

Ha koll på dina köp med appen Collector bank

Bra beviljningsgrad

Inga avi-avgifter eller valupåslag utomlands

Bjuder inte på första årsavgiften

Jämför kreditkort på söklån.nu

Söklån.nu är en jämförelseportal för Sveriges alla olika lån och kreditkort. När man ställs inför valet att välja ett nytt kreditkort så kan det ibland vara knepigt att veta vilket kort som egentligen är det bästa för en, speciellt med tanke på att så alla utger sig för att vara “det bästa” kreditkortet.

Vi på söklån vill i så lång utsträckning det bara går att hjälpa dig när det är dags att kika runt efter ett nytt kort i plånboken att inte nöja det med första bästa kortet. Utan vi vill att du ska ha möjlighet att väga alla olika fördelar och nackdelar innan du tar ett beslut.

Genom matcha mig funktionen så kan du dessutom enkelt svara på 10 frågor så matchar vi dig med de kort på marknaden som vi anser passar dig bäst!

Fördelarna med att välja ett passande kreditkort är många. Dels så är du försäkrad vid eventuella stölder och bedrägerier, och du har dessutom möjlighet att bestrida fakturor som innehåller köp du inte har gjort.

kreditkort

Skillnad på betalkort och kreditkort

Skillnaderna mellan att handla på ett kreditkort och ett betalkort är framförallt att du handlar på lånade pengar när du handlar med kreditkortet. Du får då en faktura i slutet på månaden för de köp du gjort och har då i de flesta fall möjlighet att betala tillbaka allt på en gång helt räntefritt eller dela upp betalningen istället.

Det kan i många fall faktiskt vara praktiskt att byta ut sitt betalkort mot ett kreditkort helt och hållet. Då är det dock viktigt att man sätter en kreditgräns som inte är för stor. Man bör hålla sig inom sina ekonomiska förutsättningar så att man inte lever över sina tillgångar.

Fördelar med kreditkort

Fördelarna med att handla på kredit är många. Dels så sparar du pengar! De flesta kort har något slags bonussystem där du samlar poäng för alla köp du gör. Dessa poäng kan då till slut kvittas ut mot resor, elektronik, annat trevligt eller i rena pengar tillbaka.

Du får dessutom en hel del praktiska försäkringar som ingår när du använder ett kreditkort som bland annat kompletterar din hemförsäkring, när du reser, blir utsatt för ev. bedrägerier, eller när du handlar.

  • Spara pengar!
  • Bli helt försäkrad på resan
  • Handla säkert och tryggt på internet
  • Riskera inte att förlora dina egna pengar
  • Möjlighet att delbetala större köp
  • Samla bonuspoäng på dina köp
  • Få rabatter på det du handlar
  • Kvitta ut bonuspoäng mot pengar, resor, kläder eller annat
  • Var skyddad mot bedrägerier
  • Handla smartare utomlands

Sunt förnuft när man handlar med kreditkort

Att tänka på när man har ett kreditkort är att man ska vara extra noggrann med att hålla koll på utgifterna. Har man ett betalkort så märker man när pengarna börjar ta slut. Det gör man inte lika ofta med ett kreditkort. Därför är det viktigt att man sätter en personlig budget eller kreditgräns som man klarar av att betala tillbaka.

Man ska vara försiktig med att tro att bara för man har x tusen kronor på kortet så “är det inga problem”, det är viktigt att du känner dig säker med att du har en inkomst som kan backa upp för din nästa faktura som kommer för alla de köp du gjort.

Dra inte heller på dig onödigt många kreditkort då det efter ett tag kan försämra din kreditvärdighet, som i sin tur kan göra det svårare att få den där fina räntan nästa gång du tar ett lån.

Välj istället några få kreditkort som du istället känner är de absolut bästa korten för just dig, med de rätta förmånerna. Det kan dock vara värt att ompröva dina “toppkort” mellan varven då saker och ting ändras, och det tillkommer nya bra kort som kan vara ännu bättre än de du har idag.

Läs på om ditt kreditkort

Många idag har flera olika kreditkort som de inte riktigt har någon större koll på. Många har jättebra kort med massvis av bra förmåner, rabatter och försäkringar som de kan ha stor nytta av utan att veta om det.

Hamna inte i den situationen, se till att läsa på ordentligt om ditt kreditkort både innan och efter du beställt det, och håll dig uppdaterad för nyheter och annat trevligt som du får tillgång till genom dina kort.

Låna pengar eller använda kreditkort?

Eftersom kreditkort faktiskt är ett slags lån så stämmer ju inte riktigt frågan. Det är ett annat typ av lån helt enkelt. Du använder krediten och får sedan en faktura på det totala beloppet. Oftast har man 1 - 2 månaders räntefri återbetalningstid. Därefter brukar räntan ligga på ca. 10 - 16 %.

Så som svar på den frågan så är ett lån oftast billigare om du tänkt göra ett större köp eller dela upp betalningen på en längre period. Dock kan det vara praktiskt och skönt med ett kreditkort med tanke på att du har ett lån i plånboken hela tiden kan man säga.

Du behöver med andra ord inte söka nytt lån hela tiden. Så fort du har betalat tillbaka din kredit så är din kreditgräns tillbaka där den var. Det tas inga nya kreditupplysningar eller liknande. Utan den återställs som sagt hela tiden efter du betalat tillbaka.

Har vi missat någon eller något?

Vi på söklån vill i så lång utsträckning som det är möjligt bara samla de absolut bästa kreditkorten på denna portal. Tycker du att vi missat något kort så är du välkommen att berätta det för oss --> Skriv ett meddelande på "Kontakta Oss”. Självklart måste vi vara selektiva men vi snappar alltid upp nya bra kort och har nära kontakt med övriga marknaden.

© Söklån.nu 2018 - All Rights Reserved.