Hjälp för att bli skuldfri

Skulder


Finner du dig själv med att ständigt ta nya krediter och lån för att betala av andra skulder och krediter för att ekonomin inte räcker? Går alla pengar åt till att bara betala av skulder, eller går du till och med back? Ja då är det tid att ta itu med problemet på allvar.


Åtgärder


Försök inte att bli för nedtyngd av situationen så att du blir helt handlingsförlamad och bara struntar i situationen då det bara blir värre då.

  • Gör upp en budget över alla dina inkomster och utgifter per månad, eller ännu bättre per vecka. Ta med alla utgifter.
  • Minska utgifterna. Handla inget onödigt som du inte behöver. Är man så skuldsatt att man inte kan betala tillbaka sina skulder så får man helt enkelt leva snålt ett tag tills situationen börjar lösa sig.
  • Skaffa en extrainkomst. Försök att skaffa ett extrajobb på helgerna eller när du har tid för att öka på din totala inkomst.

Ytterligare åtgärder


Om det behövs fler åtgärder för att pengarna ska räcka till så kan du försöka skaffa ett enklare och billigare boende. Sälj ägodelar som du inte akut behöver, din stora platt tv eller din dyra klocka.

Du kan till och med sälja din bil och börja cykla till jobbet under en tid eller åka kollektiv istället, eller om du har fler bilar än en, sälj de andra extra bilarna.

Börja ta med matlåda till jobbet istället för att äta ute.


Sammanfattning

bli skuldfri

Listan över åtgärder kan göras lång. Och det kan behövas drastiska åtgärder.

Har man skulder över öronen som man inte kan betala tillbaka så kan detta vara det enda och bästa alternativet under ett tag. Man får helt enkelt leva långt under sina tillgångar ett bra tag för att spara pengar på alla olika sätt.

Gör det till högsta prioritet ett tag att leva snålt och bara betala tillbaka dina skulder.


© Söklån.nu 2018 - All Rights Reserved.