Senaste artiklarna


Slopa alla Rot & Rut plus andra statliga bidrag

Publicerad: 2018-05-14

Ekonomi Samhälle

Detta är något som säkert kommer att uppröra många men tror du egentligen på att det blir billigare om du får ett statligt bidrag av någon form?.. Läs artikel . . .


Privatleasing av bil

Publicerad: 2018-05-10

Ekonomi Privat

Du kan till exempel leasa en VW från 1 995:-/månad inkl service. Normalt hyr firmorna ut på 12 eller 36 månader men det går att hyra/leasa på kortare tid eller annan tid. Läs artikel . . .


Vad är skatt?

Publicerad: 2018-05-02

Ekonomi Skatter

Moms eller omsättningsskatt betalar man när man köper en vara. Som privatperson köper man en vara inkl. moms och det ser man på det kvitto man får. Läs artikel . . .


När du ska sälja en villa, bostadsrätt, ägarlägenhet etc..

Publicerad: 2018-04-18

Ekonomi Bostäder

När du ska sälja en villa, bostadsrätt, ägarlägenhet eller ett sommarhus är det mycket tänka på och göra. Det krävs en noga planering om allt ska gå bra och smärtfritt. Läs artikel . . .


När du ska flytta

Publicerad: 2018-04-17

Ekonomi Bostäder

När du ska flytta är det mycket att göra. Ju mer noga du är och planerar ju bättre och smidigare blir flyttningen. Gör du detta så ska det... Läs artikel . . .


Dags att deklarera igen 2018

Publicerad: 2018-04-19

Ekonomi Skatter

Dags att deklarera igen för 2017 års inkomst. Den ska vara inne senast den andra maj. Vi kan erinra oss om att åren går fort. Vi kan också... Läs artikel . . .


Hur mår ekonomin?

Publicerad: 2018-04-03

Ekonomi Samhälle

Hur var ekonomin under 90 talets slut och i början av 2000-talet? Det beror på vem som du frågar. Frågar du den internationella ekonomin Läs artikel . . .


Bostadsbyggandet rasar - ny larmrapport

Publicerad: 2018-03-26

Ekonomi Bostäder

Nu kommer det signaler från olika håll som vi egentligen har väntat på nämligen att bostadsbyggandet rasar. Boverket skriver att vi fram till 2025 behöver Läs artikel . . .


Storbankerna pressas av uppstickarna

Publicerad: 2018-03-22

Ekonomi Företag

Äntligen är det dags att storbankerna (= de fyra stora såsom Handelsbanken, Swedbank., SEB och Nordea) får konkurrens. Det har blivit nästan som ett monopol.. Läs artikel . . .


Flyttskatten eller inte? Det är frågan

Publicerad: 2018-03-22

Ekonomi Skatt

Flyttskatten eller inte? Sitter och läser om flyttskatten. Man påstår att den bromsar den rörlighet som bör finnas inom denna marknad. Läs artikel . . .


Låt dom som kan arbeta arbeta med det dom kan

Publicerad: 2018-03-21

Ekonomi Samhälle

Låt dom som kan arbeta arbeta med det dom kan. Det låter märkligt men det är inte så märkligt som det låter. Vänder mig till de nyanlända till Sverige. Varför jobbar.. Läs artikel . . .


Vad är ekonomi?

Publicerad: 2018-03-21

Ekonomi Lär

Planekonomi = motsatsen till marknadsekonomi. Det är staten som upprättar ramarna för landets ekonomi. Sovjetunionen hade detta system där man bestämde företagens.. Läs artikel . . .


Kalkylera ditt första boende noggrant

Publicerad: 2018-03-15

Ekonomi Planera

Kalkylera ditt första boende noggrant så kommer du upptäcka att det blir skonsamt och ganska lättvindigt när du vet som ska betalas den 25:e varje månad. Läs artikel . . .


Planera din ekonomi och håll koll på utgifterna

Publicerad: 2018-03-10

Ekonomi Planera

Planera din ekonomi och håll koll på utgifterna hör och ser man vardagligen. Men är det så lätt egentligen att planera och hålla koll enligt ovan? Läs artikel . . .


Tillgången på bostadsrätter sjunker. Eller? Vad kommer härnäst?

Publicerad: 2018-03-10

Ekonomi Bostäder

Tillgången på bostadsrätter sjunker. Det är främst i storstäderna såsom Stockholm, Göteborg och Malmö som man ser tendenser till detta. Läs artikel . . .


Byggnadsinspektören och den kontrollansvarige i jämförelse med byggnadsinspektören...

Publicerad: 2018-03-10

Bygg

Förord: När du ska bygga ska allt ske enligt de lagar och regler som reglerar byggandet. Från myndighetssidan finns plan- och bygglagen... Läs artikel . . .


Vad är tullar?

Publicerad: 2018-03-09

Ekonomi Skatter

Vad är tullar? Ett citat från Kommerskollegium säger: “Tullar. Tull är en skatt som du betalar när du importerar och, i vissa länder, även när du exporterar en vara. Länder tar... Läs artikel . . .


Detta gäller vid attefallshus

Publicerad: 2018-03-07

Ekonomi Bygg

Stefan Attefall, f.d. civil- och bostadsminister, tog fram ett förslag om att man skulle kunna bygga enkelt och bra samt utan alla dessa krångliga regler som vi har i Sverige. Läs artikel . . .


Ny förmögenhetsskatt samt andra gamla skatter som återupplivas

Publicerad: 2018-03-06

Ekonomi Skatter

Det var väl egentligen väntat efter att både hört, sett och läst om att vissa skatter som inte är så “bekväma” för regeringen är på väg tillbaka i någon form. Läs artikel . . .


Svårare att låna till bostad. Var finns alternativet?

Publicerad: 2018-03-05

Ekonomi Låna pengar

Från och med den första mars 2018 blev det ytterligare hårdare regler för att låna pengar bla till boendet. De nya regler som gäller från och med 2018-03-01 är att du ska amortera ytterligare 1 % om du lånar... Läs artikel . . .


Snabblån & krediter ökar i popularitet

Publicerad: 2018-03-01

Ekonomi Låna pengar

Snabblånen med mera snabblån såsom SMS -lån, snabblån direkt utbetalning och allt vad de nu kan kallas har en viss positiv effekt i dagens samhälle med snabba beslut och att allt ska gå så fort som möjligt. Läs artikel . . .


Låga pensioner.. Varför??

Publicerad: 2018-03-01

Ekonomi Samhälle

Det är ofattbart hur man har låtit det bli så mycket fattigpensionärer i detta land. Det är människor som har jobbat i cirka 40 år och tjänat runt 20 000:-/mån. Dessa får bara 9 000:- till 10 000:- per månad i netto. Vem lever på det? Läs artikel . . .


Bygg enkelt med enkla regler och med hög arbetsmiljö

Publicerad: 2018-02-27

Bygg Råd

År efter år får vi höra att det är så dyrt att bygga. Vi får höra att inga “vanliga” människor kan bo i dessa nyproducerade bostäder eller som vissa kallar det =“lyxbostäder”... Läs artikel . . .


Den svenska bolånehistorian

Publicerad: 2018-02-26

Ekonomi Lån

Svensk lånemodell? Den svenska lånemarknaden har från 60 -talet varierat mellan årtionden fram till nu år 2018. Läs artikel . . .


Världsekonomin i förändring

Publicerad: 2018-02-20

Ekonomi Världen

I SVT:s Agenda talade man den 18/2-18 om ny fas i i världsekonomin. “Världsekonomin är i förändring”. Vi har nu en längre tid levt med och vi har även vant oss med låg inflation och låg ränta. Läs artikel . . .


Den svenska byggmarknaden

Publicerad: 2018-02-15

Ekonomi Bostäder

Sverige har klarat sig ifrån två världskrig. Under dessa krig byggde Sverige upp sin s.k. välfärd. Det var speciellt under och efter andra världskriget som Sverige blev en ekonomisk stormakt. Läs artikel . . .


Oroande nyheter om att återinföra fastighetsskatten

Publicerad: 2018-02-15

Ekonomi Bostäder

Nu läser man igen i tidningen att vissa vill “återuppliva fastighetsskatten” . Det var den skatt som fick till och med borgligheten att gå ut och demonstrera. Den var sannolikt den mest hatade skatt vi någonsin har haft. Läs artikel . . .


Börsens utveckling historiskt och framåt

Publicerad: 2018-02-09

Ekonomi Börsen

Ja, idag och några dar tillbaka skakar börsen men enligt bedömare så ska vi ha “is i magen”. Börsen i USA är den ena dagen på minus och den andra dagen plus. Det är bara på grund av en lönestatistik som presenterats. Läs artikel . . .


Ryktet om snabblån och smslån

Publicerad: 2018-02-08

Ekonomi Låna pengar

SMS -lån, snabblån, direktlån med mera snabba lån har ett oförtjänt dåligt rykte. Det kan bero på att dessa typer av lån är en så pass ny typ av lån... Läs artikel . . .


Fastigheters kostnader

Publicerad: 2018-02-04

Ekonomi Bostad

En fastighet är inte gratis vare sig den är en villa, ett flerbostadshus ett kontor eller en industri etc. Alla typer som är uppräknade ovan kostar... Läs artikel . . .


Så blir du skuldfri

Publicerad: 2018-02-04

Ekonomi Tips & råd

Att hamna i skuld är idag inget ovanligt. Du köper en bil, och den är dyr, så ett billån är då den lösning som man brukar ge. Och vips så har man ytterligare en skuld. Läs artikel . . .


Så bygger du din nya villa

Publicerad: 2018-01-30

Bostad Ekonomi

Att bygga ett hus eller ett s.k. enbostadshus är i särklass den största investeringen en privatperson troligen gör. Men det inte lätt. Det är mycket att hålla isär och det är lätt att glömma och när entusiasmen är på högtryck. Läs artikel . . .


Hur man gör en bostadskarriär

Publicerad: 2018-01-30

Bostad Ekonomi

Att göra bostadskarriär låter trevligt. Men man ska ha tur, till och med mycket tur, samt att vara ute i rätt tid är nyckeln till en bra bostadskarriär. Läs artikel . . .


13 saker att tänka på innan man hyr ut rum eller bostad

Publicerad: 2018-01-25

Uthyrning Inkomster

När man hyr ut ett rum eller liknande i sin bostad är det viktigt att tänka på att man måste skriva ett så "vattentätt" kontrakt som möjligt... Läs artikel . . .


Vad är styrränta?

Publicerad: 2018-01-22

Ekonomi Ränta

“Riksbanken* rör inte reporäntan. På torsdagsmorgonen kom beskedet att den viktigaste styrräntan blir kvar på rekordlåga −0,5 procent.” Läs artikel . . .


Annuitetslån

Publicerad: 2018-01-19

Ekonomi Lån

Annuitetslån är en låneform där låntagaren erlägger ett fast belopp per månad, annuitet, för ränta och amortering tillsammans. Skillnaden mot andra lån är att man betalar samma belopp per månad där räntan är hög i början och amorteringen är låg. Läs artikel . . .
© Söklån.nu 2018 - All Rights Reserved.